Digital Marketing

A.I. Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Marketing

Σε καλωσορίζουμε σε ένα ακόμα Blog με ένα πολύ καυτό θέμα γύρω από τα μυστήρια της Τεχνητής Νοημοσύνης ! Αν δεν έχεις ιδέα για την τεχνητή νοημοσύνη ή κάτι έχει πάρει το αφτί σου και δεν είσαι σίγουρος μείνε εδώ! Στο τέλος του άρθρου αφήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι για εσένα!

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη (A.I.); Φαντάσου να έχεις έναν σούπερ έξυπνο ρομποτικό βοηθό να εργάζεται μαζί σου. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν αυτό το ρομπότ, αλλά μέσα σε έναν υπολογιστή. Είναι ένα σύνολο έξυπνων αλγορίθμων που επιτρέπουν στις μηχανές να σκέφτονται και να ενεργούν έξυπνα, σχεδόν όπως οι άνθρωποι. Αυτοί οι αλγόριθμοι βοηθούν τους υπολογιστές να μαθαίνουν από δεδομένα, να προσαρμόζονται σε νέες πληροφορίες και να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς ρητό προγραμματισμό.

 

Performance Marketing και A.I.

Το Perfomance Marketing και A.I. είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που έχει αναδιαμορφώσει το τοπίο της ψηφιακής διαφήμισης. Ας εξερευνήσουμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τις στρατηγικές μάρκετινγκ και γιατί αλλάζει τα δεδομένα

Data Analysis and Insights: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επεξεργαστεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων με αστραπιαία ταχύτητα. Αυτή η ικανότητα επιτρέπει στους marketers να αποκτούν πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά, τις προτιμήσεις και τις αλληλεπιδράσεις των πελατών με τις διαφημίσεις και τους ιστότοπους.

Διαφημιστικό περιεχόμενο: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιστοποιήσει το περιεχόμενο των διαφημίσεων σε πραγματικό χρόνο με βάση τις αλληλεπιδράσεις και τα σχόλια των χρηστών. Οι αυτοματοποιημένες δοκιμές A/B με αλγορίθμους AI μπορούν να προσδιορίσουν γρήγορα ποιες παραλλαγές διαφημίσεων αποδίδουν καλύτερα, οδηγώντας σε βελτιωμένα ποσοστά κλικ και μετατροπές. Τι εννοούμε με αυτό; Υπάρχει η δυνατότητα ανάμεσα σε 2 γραφιστικά, π.χ. 2 διαφορετικές φωτογραφίες με το ίδιο προϊόν, να δούμε ποιο θα είναι αυτό με την καλύτερη απόδοση ανάλογα με τον στόχο που έχουμε θέσει.!

Optimization Όλη αυτή η πληροφορία συμβάλει στην βελτιστοποίηση των διαφημίσεων με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών όπως οι πωλήσεις. Οι Marketers βασιζόμενοι στην απόδοση των διαφημίσεων και την ανταπόκριση του κοινού είμαστε σε θέση να προβούμε σε συνεχείς αλλαγές με στόχο να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Μεγάλες εταιρείες όπως η Meta και η Google χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις διαφημιστικές τους πλατφόρμες!

Meta και AI: Ας αναφερθούμε εν συντομία στα Meta και AI. Η Meta αξιοποιεί το ΑΙ, για να παρέχει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνει τη στόχευση των διαφημίσεων προβάλλοντας διαφημίσεις στο πιο σχετικό κοινό. Λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως τα δημογραφικά στοιχεία, τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά περιήγησης για να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις θα φτάσουν στους σωστούς ανθρώπους τη σωστή στιγμή. To AI επιτρέπει επίσης το remarketing, υπενθυμίζοντας στους χρήστες τα προϊόντα για τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον, αυξάνοντας την πιθανότητα μετατροπών

Ομοίως και η Google που αποσκοπεί στις στοχευμένες διαφημίσεις και τα εξατομικευμένα αποτελέσματα! Η χρήση A.I. βελτιώνει την στόχευση καθώς είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένες και σχετικές απαντήσεις στα ερωτήματα των χρηστών,  με στόχο να παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης και αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών.

 

H πρώτη viral AI Influencer σε Instagram & TikTok.

Η Milla Sofia είναι μια 19χρονη κοπέλα που ζει στο Ελσίνκι. Aυτή την στιγμή έχει περισσότερους από 92.000 ακόλουθους στο TikTok, 40.000 στο Instagram και άλλους 8.000 στο Twitter (τώρα X) που κάποιοι από αυτούς μάλλον δεν έχουν ιδέα ότι είναι ψεύτικη κρίνοντας από τα σχόλια. Η Milla είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και δεν αποτελεί πραγματικό πρόσωπο. Αυτό που αποτελεί ενδιαφέρον κομμάτι είναι να δούμε πως θα εξελιχθεί η πραγματικότητα στο κομμάτι του influencer Marketing καθώς η ‘ίδια’ έχει διαμορφώσει portfolio με εικονικές της δουλειές στην βιομηχανία της μόδας και αναρωτιέται για ποιο brand να γίνει ambassador!


Η έκρηξη του ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη τους τελευταίους μήνες, χάρη στην κυκλοφορία εργαλείων όπως το ChatGPT, έχει εγείρει ανησυχίες για το πώς θα επηρεαστεί ο κόσμος από αυτή τη νέα τεχνολογική επανάσταση. Παρόλα αυτά θα λέγαμε ότι έως τώρα, στον τομέα του Digital Marketing η τεχνητή νοημοσύνη είναι η μυστική συνταγή πίσω από πολλές επιτυχημένες στρατηγικές. Αξιοποιώντας τη δύναμη του A.I. μπορούμε να αποκτήσουμε πολύτιμες πληροφορίες, να δημιουργήσουμε εξατομικευμένες εμπειρίες.

Αν σε ενδιαφέρει το κομμάτι των διαφημίσεων για την επιχείρηση σου, επικοινώνησε μαζί μας τώρα! Με Τεχνητή Νοημοσύνη και εξειδίκευση μπορούμε να  εγγυηθούμε για τα βέλτιστα αποτελέσματα στις πωλήσεις!