Digital Marketing

Digital Marketing Χριστουγέννων | Όλα όσα χρειάζεται η επιχείρηση σου!

Τα Χριστούγεννα είναι προ πυλών και είναι η ώρα να στολίσεις και την στρατηγική Marketing του Brand σου!

Σε καλωσορίζουμε σε ένα ακόμη Blog που θα σου προσφέρει απλόχερα ιδέες για την επιχείρηση σου, για να εξασφαλίσεις ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα φέρουν περισσότερες πωλήσεις! Μέχρι το τέλος θα έχεις μάθει όλα όσα χρειάζεται η επιχείρηση σου για το Marketing Χριστουγέννων.

Ανεξάρτητα από το πόσο εποχιακή ή μη μπορεί να φαίνεται η υπηρεσία ή το προϊόν σου, είμαστε εδώ για να σου δείξουμε τρόπους ώστε να πείσετε τους καταναλωτές ότι μια ηλεκτρική σκούπα ή μια επίσκεψη σε κέντρο αισθητικής είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να βρεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο! 

Giveaway & Διαγωνισμοί! Τα δώρα είναι πάντα πολύ ευχάριστα πόσο μάλλον την περίοδο των Χριστουγέννων. Μπορείς να μοιράσεις χαρά τόσο στους υπάρχοντες πελάτες όσο και στους δυνητικούς. Δημιούργησε εορταστικό & διασκεδαστικό περιεχόμενο και άσε τα social media να κάνουν τα υπόλοιπα! Το ξέρουμε….και το ξέρεις…ότι όσοι πάρουν μέρος στον διαγωνισμό δεν θα αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τον ιδανικό καταναλωτή για το brand σου. Ένα μέρος όμως αυτών πιθανότατα θα προβεί σε μελλοντικές αγορές το οποίο παραμένει επιτυχία!

Email Marketing Χριστουγέννων με το touch του brand σου! Μια καλά σχεδιασμένη καμπάνια email  μπορεί να είναι η μαγική συνταγή για την επιτυχία σου τις ημέρες των Χριστουγέννων. Χρησιμοποίησε δελεαστικούς τίτλους και hot προϊόντα! Μια καλή τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις εάν τα προϊόντα ή υπηρεσίες σου δεν είναι εποχιακά, είναι να δημιουργήσεις ή να αναδείξεις την ανάγκη για αυτά. Ανεξάρτητα από το christmas spirit. Δεν χρειάζεται να πουλάς χριστουγεννιάτικα κεριά για να είσαι στο πνεύμα…. μια συνδρομή για κάποια υπηρεσία μπορεί να γίνει το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο! Επιπρόσθετα προγραμμάτισε newsletter με ευχές για τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σου ώστε να τους δώσεις αξία!

Social Media Content. Μήπως λόγω έλλειψης χρόνου έχεις αφήσει τα social media στην άκρη; Δημιούργησε περιεχόμενο στο εορταστικό πνεύμα, μοιράσου ιστορίες που θα συμβάλλουν στην σύνδεση με το κοινό σου. Μπορείς ακόμα να τρέξεις προσφορές και να τις κοινοποιήσεις στα social media! Mην ξεχνάς ότι το περιεχόμενο σου θα πρέπει να αντανακλά το χαρακτήρα του Brand σου!

Στόλισε την εικονική βιτρίνα του e-shop/ website σου! Φτιάξε slider σε χριστουγεννιάτικη διάθεση που να αναδεικνύουν τα προϊόντα σου και να παροτρύνουν τους καταναλωτές να προβούν σε κάποια πράξη όπως αγορά ή τηλεφωνική επικοινωνία! 

Marketing Χριστουγέννων.  Δεδομένου ότι στην εορταστική περίοδο προβλέπεται αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες χρησιμοποίησε πλατφόρμες όπως Google Ads, Facebook Ads και Instagram Ads για να προβάλλεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Μην ξεχάσεις το περιεχόμενο που θα προωθείς να είναι σε christmas mood και να χρησιμοποιήσεις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και τις εορταστικές αγορές ώστε να τραβήξεις την προσοχή των δυνητικών πελατών που αναζητούν ενεργά δώρα. Η στρατηγική της επαναστόχευσης – remarketing για να επαναπροσεγγίσεις χρήστες που έχουν δείξει ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν προβεί σε αγορά είναι ένας παράγοντας που θα ενισχύσει σημαντικά την απόδοση των διαφημίσεων. Υπολογίζεται μόνο ένα 5% θα αγοράσει αμέσως μόλις αλληλεπιδράσει με μια διαφήμιση προβολής, το υπόλοιπο 95% εάν αγοράσει θα αγοράσει σε κάποια μελλοντική στιγμή. 

Email Παραγγελίας. Φρόντισε να ενημερώσεις τον πελάτη ότι έχεις λάβει την παραγγελία του καθώς και ότι την έχεις παραδώσει για αποστολή. ‘Έτσι ενισχύεις το κύρος του e-shop σου καθώς και δημιουργείς κλίμα ασφάλειας. Ιδιαίτερα τις μέρες των εορτών υπάρχει μια εντονότερη ανάγκη των καταναλωτών για ενημέρωση ως προς την εξέλιξη της παραγγελίας. Επιπλέον μπορείς να προσθέσεις ευχές για καλές γιορτές στο μήνυμά σου και κάποιο christmas banner!

Βεβαιώσου ότι προσφέρεις μια σωστή εμπειρία χρήσης στον επισκέπτη. Η εύκολη διαδικασία ολοκλήρωσης αγορών συμβάλλει ώστε οι πελάτες να μην εγκαταλείπουν το καλάθι τους!

Να θυμάσαι ότι μια στρατηγική Digital Marketing είναι το κλειδί για να ξεχωρίσεις στην πολυπληθή διαδικτυακή αγορά. Όχι μόνο την περίοδο των εορτών! 

 

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για επιτυχημένες στρατηγικές marketing; Κλείσε ένα ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού για την επιχείρηση σου! Επικοινώνησε μαζί μας!

 

Δες μερικά στατιστικά αναφορικά με το Chrtismas spending για την Ευρώπη: πάτα εδώ.